27 септември 2011 г.

Баница с кренвирш

Продукти:
1 пакет кори за баница
олио
за плънката:
3-4 супени лъжици доматено пюре
2-3 кренвирша
1 глава стар лук
черен пипер
сол
за заливката:
4 яйца
1 кисело мляко
1/2  кафяна лъжица сода
сол на вкус

В  тиган с олио запържваме първо лука до златисто, след това добавяме кренвиршите и накрая доматеното пюре. Овкусяваме с черен пипер и сол. Оставяме на една страна да изстине. От корите вземаме лист и го нагъваме да стане на хармоника. Така направения лист го слагаме в намазана тавичка. Редим по този начин 4-5 листа в зависимост от тавата. Отгоре слагаме плънката с кренвирша. Отгоре донареждаме още 2-3 листа на хармоника.
В купа разбъркваме яйцата с киселото мляко, солта и содата. С така приготвената заливка поливаме баницата. Печем в умерена фурна до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар