26 септември 2011 г.

Риба със зеленчуци

Продукти:
1 средно голяма риба /скумрия, толстолоб, паламуд, лефер, пъстърва - по ваш избор/
5-6 средно големи гъбки
1 морков

1 глава лук
3-4 супени лъжици лимон
черен пипер
сол


Подготвяме рибата, като я почистваме и измиваме, нарязваме я на парчета. Овкусяваме я с избраните подправки и я поставяме във фолио, заедно с нарязаните предварително зеленчуци и лимоновия сок. Увиваме краищата на фолиото, за да не изпадат продуктите може да е плик, а може да намачкаме краищата на фолиото като лодка. Може да се добави малко вода при продуктите за да стане храната по-сочна и питателна. Пече се в умерена фурнана 180 градуса, в тавичка без вода вътре. След около 45 минути имате вкусно диетично ястие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар