1 август 2011 г.

Соленки

Продукти:
250 гр маргарин
сирене около 100 гр
1 яйце
1 и 1/2 кафена лъжичка сол
1 кафена лъжичка бакпулвер
брашно колкото поеме
ким
чубрица


Отделяме жълтъка от белтъка. Разбиваме много добре белтъка със солта. Прибавяме маргарина и натрошеното сирене. Бакпулверът се разбърква в брашното, което предварително е пресято. Замесва се меко тесто. Оставя се да почине 10 минути, след което се разточва кора с дебелина 5-6 мм. Нарязва се на пръчици, широки около 1,5 см. Редим ги в предварително намазнена и набрашнена тава. Намазват се отгоре с жълтъка, към който се прибавя една супена лъжица вода и се поръсват с ким и чубрица. Пече се в затоплена умерена фурна до порозовяване. След изпичането им се вадят в сух съд и там се задушават.

Няма коментари:

Публикуване на коментар