![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj_yKaWTbnEABajqlIZc2iMts79C1tF5csnX3sEghl4_ZDUXSHmcRXigkNMC68FsPB_osMPrAdd3ydyw9SVGU37mmp9Ie8mCMx8iWQR4iI-uDsw8CwkgG14NalPpjNdtMDer9hezGGU4uxz/s1600/%25D0%25BF%25D0%25B5%25D1%2587%25D0%25B5%25D0%25BD%25D0%25BE+%25D0%25BF%25D0%25B8%25D0%25BB%25D0%25B5+%25D1%2581+%25D0%25BB%25D0%25B8%25D0%25BC%25D0%25BE%25D0%25BD%252C+%25D0%25B4%25D0%25BE%25D0%25BC%25D0%25B0%25D1%2582%25D0%25B8+%25D0%25B8%25D0%25BA%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25BE%25D1%2584%25D0%25B8.jpg)
Продукти:
1 кг картофи
1 глава нарязан червен лук
75 гр зелени маслини
1 нарязан лимон
2 дафинови листа
5-6 супени лъжици доматен сос
1 супена лъжица оцет
200 мл пилешки бульон
1,5 кг пиле
2 супени лъжици зехтин или олио
морска сол
черен пипер
китка магданоз
50 гр бекон
Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете картофите на парчета и ги сложете в тавичка за печене. Добавете лука, маслините, лимона, дафиновия лист и бекона. Поставете пилешките парчета между картофите и поръсете всичко с морска сол и черен пипер. Разбъркайте доматеното пюре, пилешкия бульон, зехтина и оцета и залейте всичко. Печете около 50 минути докато пилето стане златисто. Ако картофите не са се запекли, извадете пилешките парчета в съд с капак и върнете тавата във фурната до запичането на картофите. След това отново върнете пилето и поръсете със ситно нарязания магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар