17 август 2011 г.

Печено пиле с лимон , картофи и маслини



Продукти:
1 кг картофи
1 глава нарязан червен лук
75 гр зелени маслини
1 нарязан лимон
2 дафинови листа
5-6 супени лъжици доматен сос
1 супена лъжица оцет
200 мл пилешки бульон
1,5 кг пиле
2 супени лъжици зехтин или олио
морска сол
черен пипер
китка магданоз
50 гр бекон


Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете картофите на парчета и ги сложете в тавичка за печене. Добавете лука, маслините, лимона, дафиновия лист и бекона. Поставете пилешките парчета между картофите и поръсете всичко с морска сол и черен пипер. Разбъркайте доматеното пюре, пилешкия бульон, зехтина и оцета и залейте всичко. Печете около 50 минути докато пилето стане златисто. Ако картофите не са се запекли, извадете пилешките парчета в съд с капак и върнете тавата във фурната до запичането на картофите. След това отново върнете пилето и поръсете със ситно нарязания магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар