![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwOyqbByuDRR1WqEeDof1dAgktw-HsKUHRMaijcD4rmAISZlRIk4NaLroN5cLNQhaxosSwoIa6HC_hIUYcZ1BQRvN1Au0ONN8kl6sOOMIOlhQg648j539Vq0RvuiSmkf1ZTzn7HAC5Nc-u/s320/%25D0%25BC%25D0%25B0%25D1%2580%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25BE%25D0%25B2%25D0%25B0%25D0%25BD%25D0%25BE+%25D0%25BF%25D0%25B8%25D0%25BB%25D0%25B5.jpg)
Продукти:
1 пиле около 1,5 кг или 4 пилешки гърди
1 китка чубрица
1 китка пресен розмарин
8 скилидки чесън
8 супени лъжици студено пресован зехтин или олио
колкото палец парче пресен корен джинджифил
морска сол и прясно смлян черен пипер
2 лимона измити и тънко нарязани
2 чаши бяло вино
Пилето го разполовявате на две като отворена книга и го слагате в тава за печене. Счуквате в хаванче чесъна, чубрицата, розмарина, половината от джинджифила, морската сол, черния пипер и зехтина. Разбърквате добре и натривате пилето.
Хубаво е да се остави да се маринова за няколко часа. Загрейте фурната предварително поне 30 минути на 220 градуса. Отстрани в тавата добавете резените лимон и другата половина нарязан джинджифил. Може да добавите още зехтин или олио и двете чаши вино. Печете докато се получи златиста коричка и извадете от фурната 10 минути преди сервиране.
Няма коментари:
Публикуване на коментар