16 август 2011 г.

Мариновано пиле с билки



Продукти:
1 пиле около 1,5 кг или 4 пилешки гърди
1 китка чубрица
1 китка пресен розмарин
8 скилидки чесън
8 супени лъжици студено пресован зехтин или олио
колкото палец парче пресен корен джинджифил
морска сол и прясно смлян черен пипер
2 лимона измити и тънко нарязани
2 чаши бяло вино


Пилето го разполовявате на две като отворена книга и го слагате в тава за печене. Счуквате в хаванче чесъна, чубрицата, розмарина, половината от джинджифила, морската сол, черния пипер и зехтина. Разбърквате  добре и  натривате пилето.
Хубаво е да се остави да се маринова за няколко часа. Загрейте фурната предварително поне 30 минути на 220 градуса. Отстрани в тавата добавете резените лимон и другата половина нарязан джинджифил. Може да добавите още зехтин или олио и двете чаши вино. Печете докато се получи златиста коричка и извадете от фурната 10 минути преди сервиране.

Няма коментари:

Публикуване на коментар