24 юли 2011 г.

Домати пълнени с гъби и яица

Продукти за една порция:
2 червени домата
100 г гъби
25 г масло
1 яйце
25гр лук
магданоз
захар
черен пипер
сол

Гъбите се сваряват, нарязват на дребни парчета и се задушават в масло. Поръсват се с дребно нарязан магданоз. Нарязаният на дребно лук се задушава в масло, прибавят се гъбите, яйцето, сол и черен пипер. С получената плънка се пълнят издълбаните червени домати, които са поръсени отвътре със сол и захар. Нареждат се в тавичка, намазана с масло. Пекат се във фурна. След като се опекат, върху всеки домат се слагат задушени цели гъби, поръсени с магданоз. Издълбаната вътрешна част на доматите се пюрира  , изсипва се около доматите и се запича малко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар