24 юли 2011 г.

Топки от варено тесто с плънка от заешко

Продукти за една порция:

150 гр месо
индийско орехче
ситно счукан черен пипер
50 мл вода
25 гр брашно
12 гр масло
1/2 яйце
сол

Водата се кипва и в нея се слага мазнината. Сипва се пресятото брашно и се бърка на огън, докато тестото се изглади и започне да се отделя от съда. Съдът се сваля от огъня и като поизстине, слагат се едно по едно яйцата (ако яйцата се сложат наведнъж, тестото няма да даде желания ефект след изпичането). Фурната трябва да е умерена и не бива да се отваря до окончателното изпичане, защото топките спадат от навлезлия студен въздух. Изпечените топки не се изваждат веднага, защото ще спаднат, а се оставят на по-слаба фурна, но при отворена врата. Вече студени, се отрязват отгоре – прави им се капаче. Като се вдигне капачето, празнината се пълни с нарязаното на дребно студено сварено месо, подправено със сол, черен пипер и индийско орехче, размесено с нарязано на дребно желе, приготвено от бульона на заека. Отгоре шу а ла кремът се залива с течен студен аспик. Поднася се като допълнение към студен бюфет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар