24 юли 2011 г.

Медальони от заешко месо


Продукти:

филе от гърба на заека
сланина
масло
свинска мас
брашно
червено вино
дафинов лист
сладко от боровинки

Изважда се филето от гърба на заека. Правят се малки бифтечета във вид на медальони. Леко се счукват и се увиват със сланина на кръст. Пържат се в масло. Отделно се запържва в свинска мас или в олио половината брашно до зачервяване. Добавят се червено вино, половин дафинов лист, няколко зърна черен пипер, слага се сладко от боровинки и се залива с вода. Сосът ври. Пасира се. Медальоните се нареждат в плитка чиния. Отстрани се слагат нарязан попарен лук и сосът. Върху всеки медальон се слага пюре от кестени или леща.

Няма коментари:

Публикуване на коментар