25 юли 2011 г.

Малинов флан

Продукти:
4 супени лъжици какао
1 чаша малинов сироп
1 чаша захар
1 пакетче нишесте
1 л прясно мляко
50 гр краве масло
2 супени лъжици брашно
500 гр изстудена сметана
З супени лъжици захар
300 гр малини
50 гр шоколад

Нишестето се смесва с брашното и 3 супени лъжици какао. Размиват се с малко студена вода. Млякото се сварява на огъня и към него се прибавят нишестената смес, захарта, маслото и сиропът от малини. Вари се на слаб огън, като се бърка непрекъснато. Изсипва се в намокрена с вода тавичка за торта. Когато изстине съвсем, отгоре се изсипва разбитата с миксер с 1 супена лъжица какао и 3 супени лъжици захар сметана. Разбива се 8 мин и фланът се оставя в хладилника да се стегне. Освобождава се от тавичката и се слага внимателно в тортена чиния. Отгоре се украсява с настърган шоколад и малини. Около флана също се нареждат малини. Престоява в хладилника до сервирането.

Няма коментари:

Публикуване на коментар