25 юли 2011 г.

Сладкиш с малини

Продукти за тестото:
125 гр краве масло
100 гр захар
щипка сол
1 бакпулвер
2 и 1/2 чаши брашно
1 жълтък за намазване


За плънката:
1 кг малини
1 чаша захар
2 супени лъжици галета
25 гр краве масло

От посочените продукти се омесва тесто, което се разделя на две части. От тях се разточват две кори. Едната се слага на дъното на намазана с масло тавичка и се запича малко във фурната. Изважда се и върху запечената кора се изсипва плънката от размесените масло, захар, галета и малини. Покрива се отгоре с другата кора, която се надупчва с вилица и се намазва с разбития жълтък. Слага се във фурната и се пече при 150°С, докато се зачерви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар