25 юли 2011 г.

Задушен заек

Продукти за една порция:
160г месо
30г сланина
една супена лъжица олио
един среден морков
средно голямо парче кервиз
половин малка глава лук
2-3 супени лъжици вино
една лъжица доматено пюре
една чаена лъжица брашно
2 скилидки чесън
дафинов лист
черен пипер
бахар
сол

Маринованият заек се нарязва по ставите, като гърбът се запазва цял, Изчистват се жилите и кожичките, след което месото се шпикова с моркови, кервиз, сланина и чесън и се пържи в олио. Изпърженото месо се посолява, изважда се от мазнината и в нея се запържва ситно нарязаният лук. Прибавя се брашното и се пържи, докато стане златисто, след което се слагат останалите моркови, кервиз, чесън, доматено пюре, дафиновят лист, черният пипер и бахарът. Месото се върща отново в запръжката. Налива се виното, а когато то се поизпари, долива се вода. Месото се оставя да ври, докато омекне. Поднася се с пасирания сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар