
В царевичното олио се съдържа триптофан, аминокиселина, изключително необходима за човека. В отделните сортове е открито различно количество от багрилото каротин. От него в човешкия организъм се образува витамин А, необходим за растежа на организма, за кожата, очите, зъбите и косата. Зърната съдържат още витамини от група В - В1, В2, В 6. Царевичните зърна са богати на витамин Д, който е важен за здравината на костната система и зъбите, витамин К, който е важен за кръвосъсирването. Съдържа витамин Е, а според изследвания, той се бори със сърдечните болести, предотвратява рака, облекчава дихателните проблеми и симптомите на Болестта на Алцхаймер и увеличава способността на имунната система да надвива инфекциозните болести. Може също така да предотврати някои от пораженията, които диабета нанася на тялото, особено на очите. Съдържа соли на калия, фосфора, магнезия, натрия, калция, както и микроелементите: мед, цинк, кобалт.
Няма коментари:
Публикуване на коментар