25 юли 2011 г.

Тиквено олио

Тиквеното олио стимулира кръвоносната, храносмилателната, репродуктивната, опорно-двигателната система и подпомага доброто зрение. Този ефект се дължи на богатия комплекс от витамини, минерали и други полезни вещества, които съдържа. Богато е  на цинк, витамин С, витамини от  група В, калциеви, калиеви, магнезиеви, фосфорни соли и други. Съдържа около 60% мазнини и е богато на зеленчукови протеини. Подържа кръвния контрол, здравословния холестерол, здрав хормонален баланс и подобрява храносмилането.
 
  Под действието на високата температура мазнините освобождават летливи вещества. Температурата, при която това става, не бива да се превишава, за да не се допусне образуването на вредни съединения. За всеки продукт тази температура е различна. За свинската мас тя е 192°C, 185°C е за царевичното олио, 178°C - за соевото, 175°C - за зехтина, 162°C - за фъстъченото, 161°C - за кравето масло. Затова свинската мас става за пържене,а кравето масло — не.

Няма коментари:

Публикуване на коментар