31 януари 2018 г.

Картофени кюфтета

Продукти:
5-6 бр средно големи картофи
2-3 склидки чесън
150 -200 гр сирене
1-2 филии стар сух хляб
1 бр средно голям лук
50 гр кашкавал
2 бр яйца
галета
сол
чубрица
кимьон
черен пипер


Измиваме добре картофите и ги слагаме в тенджера да се сварят с кората. Пускаме във водата и склидките чесън. След като са сварени ги заливаме със студена вода и оставяме да изстинат. Обелваме ги и намачкваме в купа. Добавяме нарязаният на ситно лук и натрошеното сирене. Счупваме към сместа едното яйце и поръсваме с подправките. Махаме кората на хляба и вътрешността натрошаваме на трохи. Омесваме всичко добре. В плитка чиния изсипваме част от галетата, а в супниче счупваме другото яйце. Оформяме с ръце кюфтета като в средата слагаме по малко кубче от нарязаният кашкавал. Така направените кюфтета топваме в яйцето и после в галетата. Пържим в добре загрято олио до получаване на златиста коричка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар