Продукти:
1 пакет фини кори за баница
125 гр краве масло
1 л прясно мляко
5 жълтъка
130 гр брашно
220 гр захар
2 ванилии
Разтопете маслото. В намазнена правоъгълна тавичка наредете корите, като всеки две намазвате с разтопеното масло. Последната кора намажете с разтопен жълтък. Запечете ги на фурна, докато леко се зачервят. Сварете половината мляко със захарта. Към другата половина прибавете 4 жълтъка и брашното, разбийте ги добре и излейте на тънка струйка във врящото мляко, като не спирате да бъркате. Варете на слаб огън, като не спирате да бъркате за да не стане на бучки. Разделете изпечените кори на две части, нищо че могат да се поначупят. Върху първата изсипете крема, покрийте с останалите кори и поръсете с пудра захар. Оставете крем питата да престои в хладилника, за да попие крема и стегне.
1 пакет фини кори за баница
125 гр краве масло
1 л прясно мляко
5 жълтъка
130 гр брашно
220 гр захар
2 ванилии
Разтопете маслото. В намазнена правоъгълна тавичка наредете корите, като всеки две намазвате с разтопеното масло. Последната кора намажете с разтопен жълтък. Запечете ги на фурна, докато леко се зачервят. Сварете половината мляко със захарта. Към другата половина прибавете 4 жълтъка и брашното, разбийте ги добре и излейте на тънка струйка във врящото мляко, като не спирате да бъркате. Варете на слаб огън, като не спирате да бъркате за да не стане на бучки. Разделете изпечените кори на две части, нищо че могат да се поначупят. Върху първата изсипете крема, покрийте с останалите кори и поръсете с пудра захар. Оставете крем питата да престои в хладилника, за да попие крема и стегне.
Няма коментари:
Публикуване на коментар