1 ноември 2011 г.

Френско-чеснов сос

Продукти:
4 филийки пълнозърнест хляб
3-4 цели скилидки чесън
1 супена лъжица (15 мл) доматено пюре
1 супена лъжица (15 мл) вода
1 / 4 чаена лъжица (1 мл) лют червен пипер
3 / 4 чаша (175 мл) зехтин
1 / 2 чаша (125 мл) нарязан пресен магданоз




Накиснете само меката част на филийките в купа с гореща вода и сложете капак. Оставете ги така за около 5 минути. Междувременно обелете скилидките чесън и ги пасирайте или с пасатор или с кухненски робот. Добавете доматеното пюре, червения пипер и една супена лъжица вода. Изтискайте водата от хляба и го прибавете към останалите продукти. Пасирайте докато се получи хомогенна смес. Добавете по малко зехтин, като в началото е капка по капка, а след това на тънка струйка. След това сложете ситно нарязания магданоз и разбъркайте. Консумирайте веднага или можете да го съхранявате до три дена в хладилника.

Няма коментари:

Публикуване на коментар