1 ноември 2011 г.

Гръцки чеснов сос

Продукти:
2 картофа
бульон /пилешки , рибен, по ваш избор/
5-6 скилидки чесън
4-5 супени лъжици кисело мляко
2 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици майонеза
сок от лимон
сол
черен пипер


Обелете и счукайте скилидките чесън. Сварете картофите и ги пасирайте. Добавете киселото мляко, майонезата и малко бульон, колкото да станат по-хомогенни. Запържете чесъна в зехтина за няколко секунди, колкото зехтина да се овкуси. Добавете запръжката към пасираните картофи. Разбъркайте добре с пасатора, така че да се получи хомогенна смес. Овкусете с лимоновия сок, черния пипер и солта. В зависимост от това колко люто обичате, може да увеличите скилидките чесън.

Няма коментари:

Публикуване на коментар