11 октомври 2011 г.

Макарони с шунка и зеленчуци

Продукти:
300 гр макарони
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
300 гр печурки
2 моркова
1 тиквичка
50 гр масло
150 гр сирене
150 гр шунка
мащерка 
чубрица
млян черен пипер
сол



Сваряваме макароните според указанията на oпаковката. Нарязваме лука и чесъна на ситно. Настъргваме на едро ренде морковите и тиквичката. Гъбите ги нарязваме на полукръгове и ги запържваме. След като се запържат добавяме лука, чесъна, морковите и тиквичката. Овкусяваме с подправките и разбъркваме добре. След като се запържат добавяме сиренето и бъркаме, докато се разтопи. Шунката я нарязваме на ленти. В чиния слагаме сварените макарони, отгоре слагаме запържените зеленчуци и шунката. Сервираме със зелена салата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар