12 октомври 2011 г.

Ципура с домати и кориандър

Продукти:
4 големи картофа
2-3 скилидки чесън
2-3 домата
щипка шафран
1 връзка кориандър
4 ципури изчистени
2-3 супени лъщици сок от лайм
150 мл бяло вино
4 парчета пушен бекон
зехтин или олио
сол




Загрейте фурната на 200 градуса. Обелете и нарежете картофите на кръгчета. Сложете ги в тенджера и ги варете докато водата кипне. Отцедете ги и ги наредете най-отдолу в намаслена тава. Овкусете с част от подправките. Отгоре подредете ципурите, полейте ги със зехтина, лимоновия сок, виното и доматите нарязани на кръгчета. Сложете и останалата част от подправките - шафран, кориандър, ситно нарязан чесън и сол. Сложете и нарязаната на ленти шунка и покрийте с фолио. След като е почти готово, махнете фолиото и запечете само отгоре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар