Продукти: 
5 кг камби 
1 кг моркови 
200 гр чесън 
черен пипер
целина 
саламура: 
9 ч. ч. вода 
1 ч. ч. морска сол 
4 ч. ч. оцет 
4 ч. ч. захар
Всички камби и моркови се нарязват. Чесънът се обелва и се отделят скилидките. Целината се отделя на клончета. В компотени буркани се слагат на дъното по 2 аспирина – още преди да сме сложили другите продукти. После се нареждат ред камби, ред моркови, като помежду се слагат 2-3 скилидки чесън и няколко зърна черен пипер. 
Приготвя се саламурата като се смесват всички съставки в по-дълбок съд на котлона, докато се разтопят солта и захарта. Напълнените буркани се заливат нея, запечатват се и се обръщат с капачките надолу. След 2 дни се обръщат обратно. Престояват така в продължение на 7 дни, като обръщането се редува всеки ден.
 
 
Няма коментари:
Публикуване на коментар