4 октомври 2011 г.

Рязани камби

Продукти:
5 кг камби
1 кг моркови
200 гр чесън

черен пипер
целина

саламура:
9 ч. ч. вода
1 ч. ч. морска сол
4 ч. ч. оцет
4 ч. ч. захар


Всички камби и моркови се нарязват. Чесънът се обелва и се отделят скилидките. Целината се отделя на клончета. В компотени буркани се слагат на дъното по 2 аспирина – още преди да сме сложили другите продукти. После се нареждат ред камби, ред моркови, като помежду се слагат 2-3 скилидки чесън и няколко зърна черен пипер.
Приготвя се саламурата като се смесват всички съставки в по-дълбок съд на котлона, докато се разтопят солта и захарта. Напълнените буркани се заливат нея, запечатват се и се обръщат с капачките надолу. След 2 дни се обръщат обратно. Престояват така в продължение на 7 дни, като обръщането се редува всеки ден.

Няма коментари:

Публикуване на коментар