Продукти:
1 морков
1 стрък праз
2 глави лук
600 гр филе от червен костур или сьомга
50 гр чисто масло
100 гр замръзен грах
150 мл сухо бяло вино
1 жълтък
125 мл прясна сметана
2 супени лъжици лимонов сок
1 кубче бульон за рибена чорба разтворено в 350 мл вода
млян черен пипер
сол
Нарязваме измитите моркови и праз на кръгчета, а лука на дребно. Измиваме рибата и втриваме в нея лимоновия сок, солта и пипера. В половината масло задушаваме лука до прозрачност и добавяме граха, след което пържим още една минута. В огнеопорна тавичка поставяме рибните филета и ги заливаме с виното и разтворения бульон. Правим маслото на парченца и го разпределяме отгоре. Добавяме и запържените зеленчуци. Печем в предварително загрята фурна до готовност. Отцеждаме сока от тавата в малка тенджера. Държим рибата и зеленчука на топло. Соса варим без капак докато се сгъсти и намалее наполовина. Разбиваме на пяна жълтъка със сметаната и ги добавяме към соса. С получения сос поливаме рибата и поднасяме.
Няма коментари:
Публикуване на коментар