21 август 2011 г.

Пълнени картофи със сирене, пиперка и кашкавал

Продукти:
5-6 средно големи картофи
200 гр сирене
100-150 гр кашкавал
2 средно големи домата
2 яйца
½ пиперка

олио
чубрица
черен пипер

Сварете картофите. Обелете ги и ги разполовете на две половинки. Издълбайте вътрешноста им с малка чаена лъжичка. В купа разбъркайте яйцата, сиренето и ситно нарязаната пиперка. Подправете с черен пипер и чубрица. Наредете така приготвените картофи в намаслена тава. С плънката напълнете картофите. Отгоре поставете парче тънко нарязан кашкавал и домат. Полейте отгоре със зехтин или олио. Печете на 220 градуса отгоре и отдолу за около 30 минути /съобразете се с вашата фурна/. След като се изпекат поръсете отгоре с пресен магданоз.
Страхотно върви с млечно-майонезен сос, за който са ви необходими следните
продукти:

400 мл кисело мляко
3-4 с.л. майонеза
2-3 скилидки чесън
копър
сол на вкус

Разбъркайте млякото и добавете майонезата, пресованите скилидки чесън и нарязания на ситно копър. Разбъркайте и овкусете със сол.

Няма коментари:

Публикуване на коментар