31 август 2011 г.

Пълнени палачинки с гъби

Продукти:
3-4  лука
500 гр гъби
300-350 гр пилешки гърди
200 гр сирене или кашкавал
3 супени лъжици сметана
палачинки с размер 20 см
олио
връзка магданоз
черен пипер


Запържете в тиган нарязаните гъби до златисто. Малко преди да се изпържат гъбите прибавете  ситно нарязания лук. Добавете сметаната, разбъркайте и дръпнете от огъня да се охлади. Сварете пилешките гърди и ги нарежете на ситно. Смесете гъбите с пилешкото месо. Вземете една палачинка, ако са много тънки може и по две и сложете част от сместта по средата на палачинката. Загърнете от четирите края, така че да се получи правоъгълник. Наредете ги в намазана с олио тавичка. Отгоре настържете сирене или кашкавал и запечете на фурна. Украсете отгоре със ситно нарязания магданоз.
Същите правоъгълници могат да се изпържат в тиган от двете страни, като преди това сме ги топнали в купа с едно разбито яйце. След като се изпържат, настъргваме сирене или кашкавал и ги слагаме за минута в микровълновата печка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар