19 август 2011 г.
Печено телешко месо
Продукти:
1,5 кг телешко месо
2 средни глави лук
2 моркова
2 стръка целина
1 глава чесън
2 чаши червено вино или бира
прясна мащерка, розмарин или градински чай
зехтин
прясно смлян черен пипер
сол
Вземете телешкото месо от хладилника 30 минути преди да го сготвите. Включете фурната на 220 градуса. Измийте всички зеленчуци и ги нарежете на едро, като чесъна го оставете необелен, а само го направете на скилидки. Добавете и билките накъсани на средно големи парчета. Сложете всичко в тава за печене и полейте със зехтин. Поръсете телешкото месо със сол, черен пипер и зехтин. Сложете месото в тавичката, залейте с виното и покрийте с фолио. Печете около час в предварително загрятата фурна. Ако искате да добавите зеленчуци или само картофки примерно, сложете ги последните 40 минути. Ако ви се струват сухи може да добавите чаша вода.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар