25 юли 2011 г.

Задушен заек със сметана и лук

Продукти:
един заек около килограм
500 мл заквасена сметана
1 кг. лук
125гр краве масло стопено
300 топено сирене
мащерка
магданоз
сол


Нарязаният на парчета заек се запържва в разтопеното чисто масло до порозовяване. Изважда се и се поставя в йенски съд. В същата мазнина се запържват обелените глави лук докато станат прозрачни. Изваждат се и се прехвърлят в съда с месото. Сметаната се загрява в подходящ съд и се добавя накъсаното или нарязано на парченца топено сирене и се разбърква докато се разтопи сиренето. Овкусява се със сол и черен пипер на вкус и се добавя ситно нарязаните мащерка и магданоз. Пече се около 1 час в умерена фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар