15 октомври 2012 г.

Крем карамел

Продукти:
8 яйца
1 л прясно мляко
1 и 1/2 чаена чаша захар
2 ванилии
5-6 супени лъжици за карамела




Разбийте на пяна яйцата със захарта. Добавете млякото и ванилията. Разтопете захарта за кармела  с 1-2 супени лъжици вода и разпеделете по купичките. Когато карамелът се охлади и втвърди, разпределете  и яйчената смес. Изпечете на водна баня в умерена фурна / водата трябва да стига 1 см под ръба на формичките/.
 Ако имате останал стар козунак или сухи кроасани, можете да ги изразходите с карамела и ще се получи страхотен сладкиш. Карамелизирайте захарта на дъното на подходяща форма, нарежете козунака на филиики и ги наредете в тавичката, след което залейте с яйчената смес. Изчакайте 15 минути да попие и печете на водна баня в умерена фурна. Сервирайте след охлаждане, като украсите по желание. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар