25 юли 2011 г.

Суфле от праз

Продукти:
4 средно големи стръка праз
4 средно големи домата
130 гр моцарела
150 мл прясна сметана
150 мл прясно мляко
200 гр натрошено твърдо сирене
30 гр масло
магданоз
мащерка
босилек
млян черен пипер
чубрица
сол


Измиваме праза и го нарязваме на колелца. Доматите също ги нарязваме на колелца. Отцеждаме моцарелата и я нарязваме на кубчета. В тавичка или огнеопорен съд нареждаме доматите и праза, така че да се припокриват като рибени люспи. Слагаме зелените подправки, посоляваме и поръсваме с черен пипер и чубрица. Смесваме сметаната с млякото и заливаме зеленчуците. Поръсваме с насърганото сирене, моцарелата и парченца масло. Печем на 180ºC до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар