8 септември 2011 г.

Салата Цезар с пиле

Продукти:
2-3 филии хляб
1-2 скилидки чесън
5 супени лъжици зехтин
300 гр пилешко филе
няколко листа от зелена салата
зехтин
черен пипер
сол
за дресинга
1 яйце
100 мл зехтин
сок от 1/2 лимон
1 супена лъжица горчица Дижон
3 супени лъжици сос Уорчестършаяр (Worcestershire)
2 рибки аншоа от консерва (опция)
2-3 счукани скилидки чесън
сол и черен пипер


Отстранете кората на хляба и го нарежете на кубчета 1 см х 1 см. Счукайте скилидките чесън,  смесете ги със зехтина и оставете да престои десет минути. Поръсете кубчетата хляб с тази смес и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса. Трябва да придобият златист цвят. Измийте пилешкото филе и го нарежете на тесни ивици. Запържете го с 2-3 супени лъжици зехтин, сол и черен пипер. Може да добавите къри, ако обичате.
Пригответе дресинга. Сложете яйцето за минута, две във вряща вода и го извадете. Разделете белтъка от желтъка. В купа смесете жълтъка, зехтина, горчицата, сока от лимона, счуканите склидки чесън и разбъркайте добре. Подправя се със соса, нарязани на ситно рибки, черния пипер и солта.
Накъсваме салата на парчета и я слагаме в голяма купа. Към нея прибавяме филето, крутоните и поливаме с дресинга. Можете да настържете и малко сирене /Пармежан/.

Няма коментари:

Публикуване на коментар