31 октомври 2011 г.

Зеленчукова супа с целина

Продукти:
1/2 стрък праз
1 морков
1 картоф
1/2 глава целина
2-3 стръка листа от целина
1/2 пипер
олио
черен пипер на зърна
мащерка
сол


Нарежете на ситно праза, моркова и картофа. Обелете главата целина и я нарежете на кубчета, а листата на ситно. Пиперката я нарежете на малки ленти. Запържете в олиото моркова, картофа и кубчетата целина. След това добавете праза и пипера и пържете още 3-4 минути. Долейте топла вода или зеленчуков бульон. Оставете да заври. Овкусете с подправките и намалете, така че супата да къкри. След като е почти готова сложете ситно нарязаните листа от целина.
Можете да я застроите с чаша прясно мляко /готварска сметана/ или в купа смесете 1 лъжица брашно, 1 яйце и 2-3 лъжици кисело мляко, разбъркайте добре /брашното да не е на бучки/ и добавете към супата на тънка струйка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар