2 февруари 2018 г.

Картофена запеканка с гъби и шунка

Продукти:
5-6 бр картофа
1 бр праз
3 бр яйца
1 бр кисело мляко
200-300 гр шунка
300-400 гр гъби
100 гр сирене
100 гр кашкавал
сол
олио
черен пипер
кимион
чубрица
           

     Измиваме добре картофите и ги слагаме да се сварят. Обелваме ги и ги режем на филийки. Нарязваме праза на кръгчета, а шунката на кубчета. В тиган с малко олио запържваме праза да поумекне , а след това добавяме и шунката. Овкусяваме леко с подправките. Намазваме тавичка с олио и редим ред от нарязаните картофи. Отгоре разпределяме от шунката и праза равномерно. Отделно запържваме до готовност измитите и нарязани на шайби гъби. Добавяме и тях към тавичката, след което редим още един пласт от картофите. Отново овкусяваме с част от подправките. В дълбока купа разбиваме яйцата с киселото мляко. Натрошаваме сиренето и добавяме към сместа. Кашкавала нарязваме на малки кубчета и прибавяме в купата. Заливаме картофите и печем първо от долу за около 30 минути,а след това отгоре до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар