31 октомври 2011 г.

Цяло пиле с ориз

Продукти:
1 пиле
1 чаена чаша ориз
1 морков
1 глава лук
100 гр гъби
1/2 стрък праз
1 портокал за украса
олио
черен пипер
мащерка
пилешки бульон
чубрица
сол






Леко сварете пилето и го поставете в огнеопорна тава. Нарежете моркова на кубчета, лука и праза на ситно, а гъбите на полугръгове. Изчистете ориза и го измийте точно преди да го сложите да се готви. В дълбок тиган запържете леко гъбите, след това добавете моркова, лука и праза. Нека леко да се позапържат всички зеленчуци. Накрая добавете и ориза и пържете докато стане прозрачен. Налейне 1-2 чаши от пилешкия бульон и оставете да заври. След като ориза се посвари, овкусете с подправките. С част от подправките овкусете и пилето отвън и отвътре. Добавете ориза в тавата налейте още от бульона и покрийте с фолио. Печете в умерена фурна до готовност. Накрая махнете фолиото и запечете само отгоре, за да се получи хрупкава златиста коричка. Нарежете портокала на кръгчета и украсете.



Няма коментари:

Публикуване на коментар