6 септември 2011 г.

Картофи с кремвирши


Продукти:
3-4 средно големи картофа
7-8 дребни домати или чери домати
1 глава стар лук
100 гр маслини

2 кренвирша
олио
чубрица
черен пипер
сол

за соса
400 мл кисело мляко
3-4 с.л. майонеза
2-3 скилидки чесън
копър
сол на вкус





Нарежете картофите на кръгчета с дебелина около 1-1,5 см. Доматите изчистете около дръжката и нарежете на половина, лука на едро, кренвиршите на колелца. Вземете клечки за зъби и набодете по един картоф, домат, кренвирш и маслина. Могат да бъдат в друга последователност, но оставете картофа най-отдолу. Наредете ги в намаслена тавичка /с повечко олио/. Пръснете между тях нарязания лук и подправете с подправките и солта. Добавете половин чаша вода и покрийте с фолио. Печете до готовност.
След изпичането може да направите млечно-майонезен сос и да ги полеете. Разбъркайте млякото и добавете майонезата, пресованите скилидки чесън и нарязания на ситно копър. Разбъркайте и овкусете със сол.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар