1 август 2011 г.

Торта с бишкоти /вариант 3/

Продукти:
2 пакета бишкоти
8 малки целувки
500 мл прясно мляко
1 с.л. ром или коняк
2 яйца
9 с.л. пудра захар
200 гр краве масло
1 с.л. какао
1/2 водна чаша счукани орехови ядки
50 гр захаросани плодове  

Млякото сварено и изстинало го подслаждаме с 3 супени лъжици захар и ароматизираме с рома. Потапяме половината бишкоти за момент в млякото и ги нареждаме в тортена чиния. Приготвяме крема, като с помощта на миксер разбиваме до побеляване омекналото масло с останалата захар. Прибавяме яйцата и какаото, като продължавме да разбиваме сместа, докато получим бледокафяв гладък крем. Намазваме бишкотите в тортената чиния с 1/3 от приготвения крем. Наръсваме отгоре половината от нарязаните на дребни парченца захаросани плодове и едро натрошените целувки. Върху тях слагаме още 1/3 от крема и го наръсваме с останалите захаросани плодове. Нареждаме отгоре пласт от бишкотите, които преварително са топнати в млякото и мажем цялата торта отгоре и отстрани с останалата третина от крема. Наръсваме я с ореховите ядки, след което я оставяме в хладилника за няколко чaса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар