13 октомври 2011 г.

Пържен ориз по китайски

Продукти:
200 гр дългозърнест ориз
400 гр пилешки гърди
7 супени лъжици соев сос
250 гр печурки
1 зелен пипер
1/2 връзка пресен лук
50 мл бяло сухо вино
6 супени лъжици олио
1 супена лъжица смлян джинджифил
1/2 морков
млян черен пипер
сол



Измийте добре ориза под течаща вода. Кипнете подсолена вода, изсипете ориза и варете около 30 минути. Измийте пилешкото и го нарежете на тънки ивици. Потопете го в соев сос и го приберете на хладно. Нарежете измитите гъби на кръгчета, лука на ситно, а чушката на кубчета. Моркова го настържете на едро ренде. Извадете месото от маринатата и го запържете във вок с половината от олиото. Пържете около 5 минути, след което го извадете и приберете на топло. Загрейте останалато олио във вока и пържете зеленчуците на силен огън 3 минути, като разклащате постоянно съда. Добавете джинджифила, виното и марината останала при мариноването на пилешкото. Смесете ориза със зеленчуците, разбъркайте добре и овкусете с черния пипер и солта.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар