9 ноември 2011 г.

Пълнени гъби с шунка и чесън

Продукти:
1 кг гъби печурки (по-едри)
7-8 скилидки чесън

2-3 стръка зелен лук
150 гр шунка или бекон
150 гр кашквал
зехтин

черен пипер
мащерка
сол



Избират се средно големи гъби. Изчистват се и пънчетата се отстраняват. Гъбите се поставят в тава за печене, налива се 1 чаена чаша вода и се пекат  на 200 градуса до полуготовност.
Пънчетата се нарязват на ситно и се задушават в дълбок тиган с малко зехтин. Когато са готови се добавят нарязаните на ситно зелен лук и шунка и се разбърква. Остранява се от огъня и се добавят нарязания на ситно чесън.
Гъбите се изваждат от фурната и сe излива водата, която се е събрала при печенето им. Сместа се разпределя равномерно във всички гугли на гъбите. Отгоре се слага парче кашквал. Овкусяват се с подправките и ако е необходимо се налива още малко вода в тавата. Пекат се до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар