16 октомври 2011 г.

Пилешки шишчета

Продукти:
400 гр филе от пилешки гърди
2 скилидки чесън
7 супени лъжици олио
3 супени лъжици лимонов сок
1 морков
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 домат
2 малки глави лук
6 тънки резена шарена сланина
млян черен пипер
сол
4 метални шишчета



Измитото и подсушено месо нарязваме на 12 кубчета. Счукваме чесъна и го смесваме с 4 супени лъжици олио и лимонов сок. С направената марината заливаме месото и го оставяме два часа на хладно. Изчистваме и варим морковите в подсолена вода около пет минути, след което ги вадим. Нарязваме лука и домата, всяко на осем части. Чушките ги нарязваме на кубчета като месото. Изваждаме месото от марината и го завиваме с половин парче от сланината. На всяко шишче слагаме по 3 парчета месо, като ги редуваме със зеленчуците. Овкусяваме с черен пипер и сол. Пържим шишчетата около десетина минути, като ги обръщаме.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар