15 август 2011 г.

Шоколадова торта с орехи и целувки

Продукти:
200 гр бисквити
110 гр орехи
110 гр шам фъстък
10 захаросани череши
2 целувки
150 гр чисто масло
200 гр черен шоколад

Начупете бисквитите на дребни парченца  в голяма купа. Добавете ситно нарязаните орехи, шам фъстък и череши и разбъркайте добре. Поставете маслото, шоколада и натрошените целувки в друга купа на водна баня и бъркайте докато се разтопят и се получи хомогенна смес. Комбинирайте бисквитената с шоколадовата смес.
Изберете си съд, в който ще поставите сместа /в нашия случай е контейнер с размери 20 см на 30 см/. Застелете го с фолио, което ще помогне после при изваждането на тортата. Изсипете сместа в контейнера и поставете в хладилника за да се стегне. След няколко часа го изваждаме и режем на филийки. Колкото повече стои в хладилника толкова по-вкусен става.

4 коментара:

  1. Анонимен6.09.11 г., 9:39

    Изглежда мнооого вкусно! Задължително ще го опитам.

    ОтговорИзтриване
  2. Шам фъсъкът суров ли е? Не ми е ясно каква е ролята на целувките, щом ще се стопят в маслото.

    ОтговорИзтриване
  3. Шам фъстъка не е суров - )). А целувките са част от рецептата, след като не искате да слагате целувки сложете захар /пудра или обикновенна/. Важно е да стане сладко, освен това може да опитвате на вкус и да го направите според вашия. Дерзайте понякога се получават необикновенни нещица! Поздрави !

    ОтговорИзтриване