29 декември 2014 г.

Пълнена печена тиква с мед, стафиди и ...

Продукти:
1 бр тиква около килограм
1 шепа стафиди
1/2 ябълка
2-3 супени лъжици мед
2-3 супени лъжици захар
1-2 супени лъжици ром



 Измийте добре тиквата, след което отрежете капаче отгоре около дръжката. С една супена лъжица отстранете семките. Ябълката нарежете на кубчета. В купа смесете ябълката, стафидите, захарта и рома. Разбъркайте ги добре. Намажете стените на тиквата с меда и напълнете тиквата със сместа от купата. Трябва да се напълни до горе. Затворете отвора с капачето и сложете тиквата в тавата. Долейте в тавичката около една чаша вода и покрийте плътно с алуминиево фолио. Печете на 220 градуса около час и половина. Пет минути преди да се опече, можете да посипете кората на тиквата лекичко с още една лъжица захар. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар