11 октомври 2012 г.

Класическа рецепта за кейкчета "Мадлен"



Продукти:
3 яйца
3/4 чаена чаша захар
1 чаена лъжица ванилия
1/3 чаена чаша кисело мляко
2 чаени чаши брашно
1 чаена лъжица сода бикарбонат
6 супени лъжици разтопено чисто масло
 
 
 
 
В голяма купа разбийте яйцата със захарта, ванилията и половината от млякото до гъста, светложълта каша. Добавяйте по-малко брашно и разбърквайте добре, докато свърши и се получи гладка хомогеннна смес. Добавете останалата част от млякото и разтопеното масло. Намаслете формичките за печене с малко масло. Напълнете ги със сместа и печете в предварително загрята фурна около 10-15 минути. След като ги изпечете, можете да ги топнете от единият край в разтопен шоколад или просто да ги оваляте в пудра захар.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




Няма коментари:

Публикуване на коментар