11 май 2012 г.

Супа от агнешки главички със спанак

Продукти:
2 агнешки главички
1 кг спанак
1 връзка пресен лук
2-3 стръка целина
2-3 дафинов лист
3-4 супени лъжици олио
1 супена лъжица брашно
1 чаена лъжица червен пипер
2 чаени лъжици джоджен
1 супена лъжица суха мащерка
няколко зърна черен пипер
сол








Главичките се поизскисват и измиват добре, след което се варят около час заедно с черния пипер, солта, целината, мащерката и дафиновия лист. Изваждат се да се охладят и се обезкостяват. В бульона от главите, добавяме ситно нарязаният и измит лук, спанак, и месото.
В тиган запържваме брашното до златисто, добавяме червения пипер и тои да се позапържи и наливаме в бульона. Оставяме на слаб огън да поври. Подправяме с джоджена и сол на вкус.











Няма коментари:

Публикуване на коментар