12 октомври 2011 г.

Ципура с доматен сок и маслини

Продукти:
3 ципури
400 мл доматен сос
4-5 малки глави лук
150 гр обезкостени маслини
5-6 скилидки чесън
50 мл зехтин
1 супена лъжица захар
2 супени лъжици балсамов оцет

черен пипер
риган
босилек
сол



Рибите измиваме и почистваме. Посоляваме и подправяме с черен пипер. Лукът нарязваме на полумесеци, чесънът и маслините на дребно. В зехтина запържваме лука до омекване. В средата добавяме захарта и оставяме да се разтопи, без да разбъркваме.
След като се разтопи добавяме балсамовия оцет и разбъркваме с лука. Добавяме маслините, подправките и чесъна. Разбъркваме добре и заливаме с доматения сос.
Оставяме да ври 2-3 минути и заливаме рибите. Печем в предварително загрята фурна 30-50 минути в зависимост от големината.

Няма коментари:

Публикуване на коментар