19 септември 2011 г.

Панирани пилешки гърди

Продукти:
4 филета от пилешки гърди
сол
смлян черен пипер


за панировката:
4 супени лъжици брашно
2 яйца
2 супени лъжици мляко
4 супени лъжици галета
олио за пържене
сол


Измийте пилешките филета в студена вода и ги подсушете. Леко ги начукайте и наръсете със сол и черен пипер. Разбийте яйцето в по-дълбока купа и добавете млякото и солта. Оваляйте парчетата месо в брашно и изтърсете излишното. След това го потопете в яйцето с млякото и накрая в галетата, така че повърхността на филето да е с панировка. Пържите филетата на умерен огън 2-4 минути до златисто. Важно е да уцелите температурата на пържене, защото при силно сгорещено олио панировката ще загори, а месото ще остане сурово. Ако е на слаб огън панировката ще поеме много мазнина. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар