25 юли 2011 г.

Мус с пилешки дробчета

Продукти за муса:
500 гр пилешки дробчета
3 жълтъка и 3 цели яйца
500 мл мляко
масло за намазване
2-3 скилидки чесън

сол
пипер

за доматения сос:
20 гр масло
1 морков
половин глава лук
един стрък целина
една лъжица брашно
половин лъжица доматен концентрат
500 мл вода
1 скилидка чесън
250 гр домати
сол
пипер


Фурната се затопля до 150ºC. Дробчетата се смилат с миксер. Прибавят се яйцата, жълтъците, млякото, сол и пипер. Формичките се намазват с масло. Сместа с дробчетата се изсипва вътре и се пече на водна баня около един час. За доматения сос всички зеленчуци се нарязват на дребно и се запържват с маслото. Прибавя се брашното и водата и се варят докато омекнат и соса се сгъсти. Сваля се от котлона и се пасира. Мусът се обръща върху чиния, полят с доматения сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар